Dag 1 in Wonderland

Welkom! Je bent nu aanbeland op je 1e dag naar wonderen.

Om je in wonderen te kunnen begeven moeten we eerst naar onszelf kijken. Hoe staan we ervoor? Hou jij genoeg van jezelf en omarm je alle doffe stukjes van jezelf? Wat vindt jij het lelijks of naarste van jezelf? Dit is een stukje bewustwording hoe we onszelf zien. Zitten we vaak in de plus of in de min over onszelf te vertellen? Hoe meer je in de plus zit hoe beter. Probeer het eens uit.

 

 

Koop een mooi schrijfboekje voor jezelf om de opdrachten in te maken. (Je mag natuurlijk ook je werkboek erbij gebruiken of allebei, wat jij het prettigs vindt. Meestal wil je nog wat aantekeningen maken of juist inzichten van je afschrijven, dan is een boekje bij de hand wel fijn.)

 

Opdracht 1:

Schrijf alle nare stukjes van jezelf op.

Bekijk het nu eens van de andere kant en beschrijf wat jou fijnste kanten zijn.

Leg ze eens naast elkaar en misschien zie je al verschil. Heb je meer opgeschreven bij jouw negatieve of positieve eigenschappen? Als je meer hebt staan in het negatieve dan mag je meer naar het positieve gaan dus meer in de +!

Het is niet erg als je een slecht dag heb, zulke momenten horen er ook bij. Blijf er niet te lang in hangen, maar probeer naar het positieve te gaan. Je mag jouw doffe stukjes ook omarmen. Hou van jezelf, want je bent goed zoals je bent!

 


Even behoefte aan een praatje? Klik op mij om in contact te komen!


Heb je een beetje inspiratie nodig op je reis? Kijk dan eens bij mijn plaatjesverzameling van Joyzy in Wonderland. Het zal je goed doen deze week: