Tell your story

Dit is mijn verhaal:

Als kind wilde ik al mijn eigen dingen doen. Ik vond verjaardagen maar stom en verplichtingen. Ik wilde ook nooit mee, maar ik moest toen van mijn ouders. Na mijn pupertijd ben ik ook niet meer gegaan tenzij ik het zelf wilde. Mensen kunnen ook interesse in jou tonen. Je hoeft elkaar toch niet alleen maar te zien op een feestje? Als ik ergens was waar veel mensen waren werd het me benauwd, ik wilde weg. Te veel prikkels en spanning voelde ik. Zoekend naar een stil, veilig en relax plekje. Daar snakte ik naar.
Van kinds af aan heb ik al in wonderen en magie geloofd. Ik wilde er ook in leven er in zijn. Ik droomde toen al heel veel, van mooie en prachtige avonturen. In van die kleine kado winkeltjes voelde ik mij thuis. Overal waar ik keek was een kadotje! Ik ging vaak naar een spiritueelwinkeltje in Zutphen. Ik moest alles aanraken. Van mooie glimmertjes en prachtige dikke boekenkaften. Van prentenboeken tot aan tarotkaarten. Van de muziek en wierook moest ik nog niet zo veel van hebben, dat kwam later.
Toen heb ik Joyzy als hobby opgestart, een eigen website. Wat maar te maken had met spiritualiteit moest daar op komen. Ik was wel handig met computers en vormgeving dus dat zat wel goed. Maar vooral je creativiteit er in kwijt en aan anderen laten zien hoe mooi ik het allemaal wel niet vondt! De website werdt steeds meer naar mijn zin en ik groeide zelf ook in mijn eigen intuïtieve ontwikkeling.
Diverse cursussen heb ik gevolgd de jaren die toen kwamen, maar dat was allemaal niet genoeg. Ik wilde meer en meer. Alles wilde ik proeven en opsnuiven. Wat was dit mooi. Totdat ik besefde. Ik heb dit helemaal niet nodig, de antwoorden liggen in mijzelf!
Toen ben ik gaan mediteren en dingen aan het opschrijven gegaan, en zo is weer mijn blog ontstaan. De woorden en zinnen kwamen vanzelf als ik inspiratie had, en zo niet dan was ik wel plaatjes aan het struinen op Pinterest. Ik heb al borden vol met plaatjes verzameld. Daar haalde ik dan een plaatje uit en ik voelde en beleefde wat erop stond en zo ben ik gaan schrijven.
Maar ik wilde meer dan alleen schrijven. Ik wil de magie en kinds zijn en speelsheid overbrengen en delen met anderen. Dit doe ik nu via de site en Facebook, want ik maak en edit ook zelf plaatjes.
Ik ben nu ook mijn eigen kaartendeck aan het ontwerpen maar dan in een magische wonderlijke wereld. Joyzy in Wonderland! Ik zelf hou ook erg van kaartjes leggen. De inzichten van de kaartjes vallen er zo uit als ik ze schut. Even een spiegel voorhouden of ondersteuning. Ik zeg niet dat je er naar moet leven maar het kan net misschien even datgene brengen wat je wilde horen.
Ook mijn eigen challenge Joyzy in Wonderland is uitgerold inmiddels. Een wonderlijke reis naar jezelf.
Er staan nog meer challenges in de ijskast, daar ben ik druk mee bezig.
Ik wil nog zo veel dingen doen. Dit is nog maar het begin. Het delen van de wondertjes. Misschien wel mijn eigen pretparkje bouwen net als Walt Disney. Misschien wel in een vorm van een praktijk of een loungeroom.
Mijn motto is ook Love Shine Sparkle
Hou van jezelf laat je zelf zien en straal met je wondertjes en deel ze en inspireer anderen!